Lappat i Ängelsberg

Världsarvskviltarna ställer ut i Ängelsberg 2013.

Världsarvskviltarna ställer ut i Ängelsberg 2013.

Mitt i Ängelsberg ligger den gamla brukshandeln. Där finns nu en antikvitetsbutik och besöksservice. På vinden hittade vi dessutom en utställning med kviltar. Världsarvskviltarna är ett tiotal kvinnor från bygden som träffas och kviltar, dvs syr föremål av gammalt och nytt tyg.  Det är mycket skickliga hantverkare med stor känsla för färg och form. Det finns föremål av mera traditionell art som “lapptäcken” men även prov på konst utfört i tyg liksom en uppsjö av allehanda bruksföremål.

"Lapptäcke" från Världsarvskviltarnas utställning i Ängelsberg

“Lapptäcke” från Världsarvskviltarnas utställning i Ängelsberg

Kviltarbete från Världsavrvskviltarnas utställning i Ängelsberg.

Kviltarbete från Världsavrvskviltarnas utställning i Ängelsberg.