Augustihimmel över Eskilstuna

Parkeringsplats Munktellstaden Eskilstuna. Foto Anders Ehrlemark 2013

Parkeringsplats Munktellstaden Eskilstuna. Foto Anders Ehrlemark 2013

I augusti kan kvällarna vara ljumma och mörka. En stund efter solnedgången ser himlen ut som en skimrande tronhimmel av mörkblå sammet med en guldbård i väster. I en stad blir en spännande kontrast mellan himlen och de upplysta gatorna och husen. Finns det dessutom stilla vattenytor som speglar himlen så blir det än mer storslaget.

Kvällsljus över Eskilstunaån. Foto Anders Ehrlemark 2013

Kvällsljus över Eskilstunaån. Foto Anders Ehrlemark 2013

Sista tiden har det varit några fina kvällar med månsken och jag har varit ute och fotograferat i Eskilstuna, fler bilder här ->>. Många av bilderna är tagna med kameran på en en hög stång. Det gör att man ser mer av marken eller vattnet framför kameran.