Laggar Jan Tigerstrand live

Laggar Jan Tigerstrand pratar om konsten och livet. Sävstaholms slott spetember 2013. Foto

Laggar Jan Tigerstrand pratar om konsten och livet. Sävstaholms slott spetember 2013. Foto Anders Ehrlemark

Stötte på Laggar Jan Tigerstrand på Säftstaholms sista öppetdag för säsongen. Har sett hans stora och detaljrika teckningar förut men att möta honom live förhöjde upplevelsen. Det räcker inte bara att beskriva Laggar Jan som en skicklig och underfundig konstnär. Han verkar mera vara en naturkraft från Dalarnas vildmark. Hans bilder är stora, föreställande och fulla med fina detaljer. Den viktigaste rekvisitan är Laggar Jan själv, samt hans hundar och katter. Naturkrafter lär vara lite oberäkneliga, men denna dag sprudlade konstnären av åsikter och berättelser om livet. Läs mer om honom på hans hemsida – laggarjantigerstrand.se.

Han har också en facebooksida med ett porlande flöde av bilder och krumelurer.

Skäggmanslaget. Blyertsteckning av Laggar Jan Tigerstrand. Säfstaholm 2013.

Skäggmanslaget. Blyertsteckning av Laggar Jan Tigerstrand. Säfstaholm 2013.