Två reseberättelser från konstens värd på Sävstaholms slott

Under sommaren har Sävstaholms slott visat konst av två kvinnliga konstnärer, Elli Hemberg och Greta Gerell. Båda började som konstnärer på 1920-talet och på utställningen kan man följa deras utveckling ända fram till 1970-talet. Det är intressant att se hur de hela tiden arbetat för att utvecklas. När det behärskat ett uttryckssätt så ger de sig på nya utmaningar. Utställningen blir en slingrande reseberättelse om två spännande, men ganska okända, konstnärers väg genom konsten. Här kan man läsa mer om utställningen >>

Greta Gerell. Barn i korg. 1937

Greta Gerell. Barn i korg. 1937

Greta Gerell. Stadslandskap från 1960-talet

Greta Gerell. Stämningsmättade stadslandskap från 1960-talet

Elli Hemberg, Vårkväll vid Rörstrand, 1920-tal

Elli Hemberg, Vårkväll vid Rörstrand, 1920-tal

Elli Hemberg, kubistisk intreör

Elli Hemberg, kubistisk inspirerad interiör

 

Abstrakt skulptur av Elli Hemberg från 1974

Abstrakt skulptur av Elli Hemberg från 1974