Höststämmning på Bonniers konsthall

 

Andreas Eriksson på Bonniers konsthall, mars 2014

Målningar och foto av Andreas Eriksson på Bonniers konsthall, mars 2014

Det är en tidig vårdag i mars men jag tänker mig att jag står och mediterar inför en vissen och blöt skogsbacke i november. Ljuset är så svagt att man inte längre kan urskilja några detaljer utan bara anar små variationer in det mörka. Det är precis den upplevelse som jag får när jag betraktar Andreas Erikssons tavlor på Bonniers konsthall. Med stor skicklighet skapar han halvabstrakta mörka naturliknande bilder. Ibland finns det kontrasterande färgytor som kanske liknar en bit blöt kartong eller en grön plastkasse som blivit kvar. Jag föredrar nog skogsbacken med tanke på vinden och dofterna från skogen.

Andreas Eriksson på Bonniers konsthall, mars 2014

Målningar av Andreas Eriksson på Bonniers konsthall, mars 2014

Andreas Eriksson på Bonniers konsthall, mars 2014

Målning av Andreas Eriksson på Bonniers konsthall, mars 2014