Trompe l’œil på Galleri Nykvarn

På Galleri Nykvarn mellan Enköping och Västerås pågår en utställning (tom 2014-10-16) med målningar av Paula Bächtiger Kling. Hon verkar huvudsakligen arbeta med trompe l’œil bilder. Tavlorna visar blommor, katter, fåglar och stilleben realistiskt avbildade. Som extra knorr är ramen också målad och en del av motivet, t.ex. en kvist, tycks sticka ut utanför ramen. Hon målar också gärna in en fluga eller bi som tycks sväva i luften framför tavlan. Det är skickligt utfört och mycket dekorativt, men när alla tavlor följer samma mall blir det ganska opersonligt. Jag undrar var konstnären finns. För mig blir det ungefär samma upplevelse som att titta på en uppsättning handmålade dalahästar – inga är exakt lika men alla är ändå bara dalahästar och inte konstverk.

Tavla av Paula Bächtiger Kling visad på Galleri Nykvarn oktober 2014

Tavla av Paula Bächtiger Kling visad på Galleri Nykvarn oktober 2014

 

Tavla av Paula Bächtiger Kling visad på Galleri Nykvarn oktober 2014

Tavla av Paula Bächtiger Kling visad på Galleri Nykvarn oktober 2014