Turner och Monet på Moderna museet

Jag har tidigare bara haft möjlighet att se enstaka originalmålningar av Turner och Monet. Nu dyker det upp en stor utstållning med båda målarna på Moderna museet. Den omfattar också verk från en sentida kollega till dem, Twombly. Twombly har jag inga minnesbilder av sedan tidigare och honom kommer jag inte heller närmare i trängseln på Moderna. Mest imponerad är jag av Monet. Han har en så stor bredd (inte bara näckrosor)  och det finns massor av hans tavlor på utställningen som jag tycker om.

Däremot blev jag besviken på Turner. Det finns en del fantastiska tavlor av honom, men också en del som jag inte berörs av alls. Turner är lite tidigare än Monet och det finns ganska mycket traditionellt landsskapsmåleri a la 1700-talet hos. Spretiga gubbar i bruna fantasilandskap fångar inte mitt intresse.