Konstutflykt i Bergslagen

Fast det fortvarande var vinter ville vi göra en liten konstutflykt. Vi åkte till Galleri Astley mitt inne i bergslagsskogen. Snön låg djup i skogen och vattnet var bläcksvart i dammen intill, men i grafikverkstaden var det full aktivitet. I museet fanns det fika, konst och konsthantverk. Direkt i entrén möttes vi av en tjur gjord av järnskrot och gamla bildäck. Konstnären Adeola M Balogun kommer från Lagos i Nigeria och har skapat en skulptur med mycket tjurkänsla. Skrotskulpturer är ju inte så ovanligt men genom att använda flätat gummi från gamla däck blir kroppen mycket animalisk.

Ute i galleriet i det gamla stationshuset fanns det fullt med grafik. Den konstformen är jag ofta sval inför, men det fanns en del verk som även jag uppskattade bl.a. några fina porträtt av Arild Yttri.

 

Här finns fler vinterbilder från Uttersberg