Filosofer i Engelsberg

Engelsberg är ett fantastiskt besöksmål där man kan se gammal järnhanteringsteknik, en intressant bruksmiljö och en stämningsfull miljö längs den kolsvarta ån som rinner genom området (läs mer här >>).

Längs med ån finns också en skulpturpark som varje sommar fylls med skulpturer. Vid vårt besök hade årets utställning inte öppnat än, men det finns en del konstverk som står kvar året om. Bl.a. Sture Collins “Filosofiska bänken”.  Man blir upplivad av att träffa hans kluriga filosofer där de sitter på sin bänk med utsikt över en av dammarna.

Damm vid skulpturparken i Engelsberg

Engelsberg. Dammen intill skulpturparken. Foto Anders Ehrlemark 2013

Skulptur "Filosofiska bänken" av Sture Collin

Skulptur av Sture Collin. Permanent placerad i skulpturparken i Engelsberg. Foto Anders Ehrlemark 2013