Midsommar vid Asköviken

Asköviken vid Tidö slott utanför Västerås

Asköviken vid Tidö slott utanför Västerås. Foto Anders Ehrlemark 2013

På midsommaraftonens förmiddag gav vi oss ut för att njuta av det strålande sommarvädret. Vi åkte till Tidö slott för att uppleva de fina naturmiljöerna i omgivningarna. Det var visserligen soligt men blåste ganska friskt. Efter lite sökande hittade vi en skylt med texten “Tidöspången”. den visade på en stig som visade sig leda till en brygga och utsiktsplattform som låg i vasskanten ut mot Asköviken. På bryggan fläktade det lagom i lä av Harholmen. Medan vi åt vår matsäck kunde vi njuta av utsikten över naturreservatet. Massor av trollsländor surrade runt över vassen och ovanför jagade mås och tärnor i en virvlande dans. Plötsligt dök det också upp en ovanlig svarttärna. Fridfullt, vacker och maximal sommarkänsla. Hit kommer vi säkert tillbaka.