Peter Nilsson Live i Virsbo

I Virsbo bruk finns en lite udda konsthall i på vinden i en gammal industrifastighet. (Länk här >>).  Lokalerna ligger alldeles intill Kolbäcksån och ljuset strömmar i genom fönster runt om och genom taklanterniner. I konsthallen har man dels utställningar med högkvalitativ konst, dels är de en hemvist för en lokal konstförening. Just nu pågår en 3-dagars kurs i akvarellmålning med tema fåglar och landskap. Lärare är den kände fågelmålaren Peter Nilsson från södra Öland.

Akvarellkurs i Virsbo konsthall juli 2013.

Akvarellkurs i Virsbo konsthall juli 2013. Foto Anders Ehrlemark

Peter Nilsson uppträder live och visar hur han med snabba penseldrag skapar sina tavlor. Med skenbar enkelhet bygger han up bilden av ljusdagrar och skuggor. Paletten baseras på några få färger men nästan varje yta får sin egen färgblandning. Det ger ett livfullt intryck. Peter skissar noga, men målar snabbt. Jag blir vederbörligen imponerad och inspirerad.

Peter Nilsson demonstrerar hur han målar en akvarell med fågelmotiv. Virsbo 2013.

Peter Nilsson demonstrerar hur han målar en akvarell med fågelmotiv. Virsbo 2013.