Konstglas och silver i Virsbo

Virsbo konsthall sommaren 2013. Foto Anders Ehrlemark

Virsbo konsthall sommaren 2013. Foto Anders Ehrlemark

Bruksorten Virsbo ligger lite vid sidan av de stora genomfartslederna men det är värt att svänga norrut från Västerås och leta sig fram till Virsbo konsthall (länk till vägbeskrivning och öppettider >>). Konsthallen är inrymd i övervåningen på en äldre industrilokal. Det är rymligt och ljuset kommer in från alla håll genom fönster både i väggar och tak. Utanför forsar Kolbäcksån. Under större delen av juli (2013) visas glaskonst av Rolf Sinnemark,  Betina Huber och Robert Huber Petersson samt silverföremål av Karl Heinz Sauer.

Konstglas av Rolf Sinnemark på Virsbo konsthall juli 2013.

Konstglas  på Virsbo konsthall juli 2013.

Glasföremålen utstrålar tyngd och en självklar elegans. Färgerna är mättade och lika lockande som gele-godis kryddat med en rejäl nypa humor. Instinktivt vill man plocka upp och njuta.

Silverföremål av Karl Heinz Sauer på Virsbo konsthall

Silverföremål av Karl Heinz Sauer på Virsbo konsthall juli 2013. Foto Anders Ehrlemark

Det finns också en kollektion silverföremål gjorda av Karl Heinz Sauer. Han kombinerar skickligt glas och silver så silvrets mjuka glans förstärks av ljuset som tycks komma inifrån glaspartierna. Mycket sofistikerat och vackert. Utställningen i Virsbo var väl värd omvägen.