Körsbärsgården på Gotland

Längst ner på Gotland, på Sudret ligger Körsbärsgården (hemsida här >>). Det är ett en trädgård, ett café, en konsthall mm. Byggnaderna var vitrappade, fälten röda av vallmo och  solen lyste rakt ner från en stor blå himmel. Det kändes som vi var mycket långt bort från trygga faluröda stugor i en björkbacke.

Vitkalkade byggnader på Körsbärdsgården på Sudret gotland.

Vitkalkade byggnader på Körsbärdsgården som ligger nära Gotlands sydligaste spets.

Gott fika och god enkel lunch hittade vi på caféet.

I trädgården ligger en bländvit länga som inrymmer en konsthall. Där fanns en stor mängd tavlor, foton, skulpturer och diverse objekt, men denna dag var det bara ett fåtal verk som väckte mitt intresse.  Där fanns dock några egenartade möbler/objekt av Tage Andersen (länk >>) som jag uppskattade, tex denna schäslong av smide:

Schäslong av Tage Andersen. Körsbärsträdgården 2013

Järn-schäslong av Tage Andersen. Körsbärsträdgården 2013

En stor avdelning var fylld med en retrospektiv utställning med verk av Björn Evensen. Det var mest abstrakta tavlor och reliefer i en stil som jag personligen närmast associerar till “shabby chic”. Det är en inredningsstil där man försöker skapa atmosfär och en spännande historia genom att patinera föremål så att de ser slitna och blekta ut. I verkligheten är det bara fejk och det finns varken berättelse eller känsla.

Björn Evensen på Körsbärsgården 2013

Björn Evensen på Körsbärsgården 2013

Det fanns dock många olika varianter och denna gillade jag

Björn Evensen på Körsbärsgården 2013

Björn Evensen på Körsbärsgården 2013

Mest spännande tyckte jag trots allt  att byggnaden var.

Konsthallen på Körsbärsgården. Utsikt mot trädgården.

Konsthallen på Körsbärsgården. Utsikt mot trädgården.

Konsthallen på Körsbärsgården på Gotland

Konsthallen på Körsbärsgården på Gotland