VIDA konstmuseum – sommarens bästa konstupplevelse

Längs vägen mellan Färjestaden och Borgholm ligger VIDA konstmueum. Jag har åktförbi många gånger, men aldrig tagit migtid att stanna. Idag dag var det dags. Det vasade sig vara ett mycket större museum än man kunde ana och med massor av intressant konst. Redan i entrén stog “Human Ostrich” av Maria Miesenberger.

En flygel var ägnat åt den kända glaskonstnären mm Bertil Vallien och en annan var full med konst av hans fru Ulrica Hydman-Vallien. Han är främst känd för massiva glasblock med ingjutna föremål i form av ansikten och båtar. Hon gör förgtarka skulpturer och föremål av glas och andra material. Jag gillar också hennes tavlor.

I bottenvåningen fanns konst av Ulf Trotzig. Han gör fantastiska fågeltavlor som berör mig starkt.

I en stor sal hängde teckningar av den israeliska konstnären Yifat Bezalel. Många med sagoinsprirerade motiv och framför allt en monumental teckning av hästar i rörelse. Häftigt!

Det fanns mycket mer att se. Mer info på museets hemsida. Besöket blev en glad överaskning och sommarens bästa konstupplevelse. Hit vill jag återvända.